04/10. KULTUREL – dannelse, eller mangel på samme.

Kære EPN Medlemmer

Tirsdag den 4. oktober kl. 16.00 – 18.00
Dalgas Avenue 50 B

I serien om ”dannelses begrebet” er vi nået til ”Kulturel dannelse”.

Er det bare snobberi eller trænger tidens stigende ego-centrering til en rystetur, så vi forstår værdien i at forstå dannelse, som en vigtig del af vores adfærd? Eller moraliserer vi begrebet med f.eks. at udskamme ECCO, mens vi ser igennem fingrene at alle mulige danske produkter kommer fra Kina, der vel næppe har samme kulturelle dannelsesopfattelse som os?

Vi har inviteret Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Weekendavisen, til at tage begrebet under kærlig behandling.

”Dannelse.
Det er et ord, som emmer af pligt, Emma Gad og pæne bordmanerer. Men dannelse handler i virkeligheden om at blive formet som menneske, så man kan begå sig i sammenhæng med andre. Grundtvig talte om ”at realisere sig selv i det almene”, og det lyder flyvsk og umoderne, ikke mindst fordi det i dag for mange handler om at være unik. Om at være nogen. Men hvad blev der af at kunne noget – og af at kunne være sammen med andre, der ikke ligner en selv?.
Dannelse er mere vigtigt end nogensinde før, fordi vi lever i en tid, der polariserer, og hvor generationerne kigger på hinanden med undren.
Boomer, lyder de fra de unge til ældre, mens ældre tænker på de unge som en flok krænkelsesparate snowflakes”

Anne Sophia Hermansens oplæg til arrangementet

Vi indbyder til særdeles spændende samtaler om, et vigtigt emne – også på ledelsesgangene.

Tilmelding:

Tilmeld dig her

Dato

04 okt 2022
Udløbet!

Måned

Oktober
Distrikter
Go to Top